ukenru
nedostovirne-deklaruvannya-vaks-ogolosiv-virok-sluzi-narodu-kolisnik

Недостовірне декларування: ВАКС оголосив вирок “слузі народу” Колісник

 • 421964 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд оголосив вирок чинному народному депутату у справі про декларування недостовірних відомостей. Як стало відомо УНН з власних джерел, йдеться про народну депутатку від “Слуги народу” Анну Колісник.

Цитата

“24 березня 2023 року у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП оголошено вирок, яким чинного народного депутата визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)”, – інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Деталі

Повідомляється, що за вироком суду депутатці Колісник призначено покарання у виді штрафу у розмірі 44,2 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік.

У той же час, на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК України суд звільнив особу від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Наголошується, що вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Доповнення

14 жовтня народному депутату від "Слуги народу" Анні Колісник повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації на понад 4,4 млн грн. Вона не внесла відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП