nedopusk-ditei-iz-sobakoiu-do-ukryttia-pid-chas-tryvohy-v-kmva-pidreahuvaly-na-intsydent

Недопуск дітей із собакою до укриття під час тривоги: в КМВА підреагували на інцидент

 • 45038 переглядiв

В Київській міській військовій адміністрації назвали неприпустимим дії охоронця школи, який 14 грудня не пустив двох дітей в укриття через те, що вони були з собакою.В КМВА закликали кожного керівника, відповідального за сховища, провести внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом, повідомляє УНН

Деталі

14 грудня, у Києві пролунало 5 повітряних тривог загальною тривалістю майже 5 годин. Під час яких ворог випустив кілька аеробалістичних ракет "Кинджал", зокрема і в напрямку Києва. Одну з ракет збила наша ППО.  Від падіння уламків ніхто не постраждав. 

Однак, як зауважив начальник КМВА Сергій Попко, під час реальної загрози життю киян, не всі жителі змогли отримати вільний доступ до укриттів. 

В Святошинському районі столиці час повітряної тривоги, двоє дітей – 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в школі, в якій вони і навчаються. Але охоронець не пустив їх, нібито через те, що діти були із собакою. 

Це неприпустимий випадок! Зараз звертаюсь до кожного керівника, хто відповідальний за комплекс укриттів чи за одне, конкретне укриття в місті – проведіть внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом, відповідальним за допуск людей! Всі мають розуміти і виконувати безапеляційне правило – усі укриття мають бути відчиненні під час тривоги і доступні для усіх мешканців Києва без винятку!

- заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, військова адміністрація вживатиме усіх заходів, навіть непопулярних, аби такі кричущі випадки більше не повторилися. 

Раніше

Як повідомляв УНН, прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування інциденту за фактом "завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження". 

Тетяна Краєвська

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

     • 25266 переглядiв

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв