nedbale-vykonannia-robit-v-budivli-u-turetskii-provintsii-khatai-obvynuvachenykh-zasudzheno-do-ponad-22-rokiv-uviaznennia

"Недбале виконання робіт" в будівлі у турецькій провінції Хатай: обвинувачених засуджено до понад 22 років ув'язнення

 • 28743 переглядiв

Завершено підготовку обвинувального акту щодо осіб, причетних до будівництва багатоквартирного будинку Gökkuşağı в провінції Хатай, Туреччина. Прокуратура вимагає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 22 років і 6 місяців кожному фігуранту справи за злочин «спричинення смерті більше ніж однієї особи через свідому необережність».

У Туреччині продовжують розслідування щодо руйнувань багатоквартирних будинків внаслідок землетрусів у лютому 2023 року. Головна прокуратура провінції Хатай повідомляє про виявлення фактів "недбалого виконання робіт", що мають відношення до обвалу 10-поверхового житлового будинку у місті Антак'я та загибелі 81 людини. Прокуратура висуває вимогу позбавлення волі строком понад 22 роки кожному з 7-ох обвинувачених. Про це повідомляє УНН із посиланням на телеканал TRT Haber.

Деталі

Бюро з розслідування землетрусів головної прокуратури провінції Хатай, Туреччина, завершило розслідування щодо обвалення 10-поверхового житлового будинку Gökkuşağı в районі Екінчі міста Антак’я, внаслідок землетрусів, та з'ясування обставин загибелі 81 людини. 

Як повідомляє турецьке ЗМІ, проти 7 обвинувачених, 6 з яких затримані, а один перебуває під вартою, подано позов щодо руйнування багатоквартирного будинку, де 6 лютого під час першого землетрусу в провінції Хатай загинула 81 людина.

Прокуратура вимагає фігурантам тюремного ув’язнення до 22 років і 6 місяців кожному, за злочин "спричинення смерті більше ніж однієї особи через свідому необережність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний торнадо в штаті Теннессі вбив шістьох людей, в тому числі дитину

У обвинувальному акті пояснювалося, що під час проектування, будівництва та завершення будівництва споруди, зведеної у 2013-2015 роках, не були дотримані в належній мірі принципи Положення про споруди в сейсмічних зонах (2007).

Довідка

За оцінками голови Департаменту із питань землетрусів та зменшення ризиків (AFAD) Юнуса Сезера у березні 2023 року, у 21 провінції та 172 районах Туреччини, в результаті землетрусів загинули 50 тисяч 96 людей; крім того 107 тисяч 204 людини отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На островах Тонга стався землетрус магнітудою понад 6 балів

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Моравецького не отримав вотуму довіри у Сеймі Польщі

     • 29427 переглядiв

    У Дніпрі чути вибухи - ЗМІ

     • 35905 переглядiв