ukenru
nebezpechniy-pestitsid-viyavleno-u-bilshosti-amerikanskikh-produktiv

Небезпечний пестицид виявлено у більшості американських продуктів

 • 10068 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У більшості американських продуктів харчування міститься небезпечний пестицид - гліфосат. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Управлінням з контролю за продуктами і ліками (FDA), передає УНН з посиланням на The Guardian.

За результатами дослідження, гліфосат був виявлений у таких популярних для вживання продуктах харчування, як: мед, вівсяна і кукурудзяна крупа, крекери тощо.

"Чим небезпечний такий "купаж" хімікатів для здоров'я людини - поки невідомо. Можна стверджувати одне - наслідки можуть бути дуже непередбачуваними", - прокоментували у FDA.

У Союзі споживачів США відреагували на заяву FDA. Там пояснили, що обмежити кількість хімікатів, які використовуються в сільськогосподарській промисловості, на сьогодні неможливо. Причина - немає відповідної законодавчої бази.

Довідка: Гліфосат - основний компонент популярного на ринку гербіциду Round Up. Зазначений пестицид вже довгий час перебуває в полі зору наукових установ, відповідальних за продуктову безпеку. Його популярність пояснюється унікальною біологічною функцією - він знешкоджує всі рослини, за винятком культур, вирощених з адаптованих під нього генетично змінених високопродуктивних сортів насіння.

Про те, що гліфосат є канцерогеном і викликає рак, свідчать проміжні підсумки досліджень вчених.

Нагадаємо, у Херсонській області в неналежному стані зберігається близько тисячі тонни непридатних пестицидів. За словами місцевих екологів, близько 99,9% всіх непридатних отрутохімікатів в області - безгосподарні.

Раніше УНН повідомляв, що в сфері утилізації небезпечних відходів експерти фіксують колапс. За час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутності нагляду з боку профільного Міністерства велика частина спецкомпаній перетворилася в безвідповідальних шахраїв, які замість реального знешкодження отрутохімікатів ховають їх на складах або викидають на стихійні звалища.

Українські Національні Новини

Новини Світу