ukenru
nebankivskim-finustanovam-dozvoleno-vstanovlyuvati-vlasniy-kurs-dlya-perekaziv

Небанківським фінустановам дозволено встановлювати власний курс для переказів

 • 7251 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. У рамках валютної лібералізації, з метою покращення інвестиційної привабливості України та посилення конкуренції на фінансовому ринку, небанківським фінустановам дозволено встановлювати власний курс для переказів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр НБУ.

“Небанківським фінансовим установам дозволено встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізичних осіб, що надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні”, — йдеться у повідомленні.

Раніше небанківська фінансова установа повинна була використовувати для цього курс банку, в якому вона обслуговувалася.

Також дозволено юрособам-нерезидентам конвертувати усі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках у валюту впродовж дня. До цього вони могли купувати валюту лише в межах залишку у гривні на початок операційного дня. Це урівнює юросіб-нерезидентів у можливостях з резидентами, для яких з 7 лютого 2019 року вже було скасовано вимогу щодо попереднього резервування гривні для купівлі валюти (режим Т+1).

Відповідні зміни затверджені Постановою Правління Національного банку № 52 від 28 березня 2019 року “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.

Як повідомляв УНН, від 26 березня НБУ перевіряє фінустанови навіть через негативні публікації в пресі.

Українські Національні Новини

Економіка