ukenru
ne-vikhodit-obiyti-shlagbaum-zelenskiy-schodo-vstupu-ukrayini-u-nato

Не виходить обійти шлагбаум: Зеленський щодо вступу України у НАТО

 • 26596 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Україна наразі продовжує докладати усі зусилля для того, щоб вступити до НАТО. Однак, за словами Президента України Володимира Зеленського, на цьому шляху існують певні перешкоди. Про це голова держави заявив в інтерв'ю "1+1", передає УНН.

Цитата

"Ми продовжуємо шлях у НАТО. Але ж ми йдемо, а там шлагбаум. Ми ж бачимо це, чи нам все одно, давайте обійдемо шлагбаум. Але його не виходить обійти", - зазначив президент.

Деталі

Він також наголосив, що Україна зробила та продовжує робити все можливе, що Росія сказала США про те, що не збирається вторгатися на територію України.

Зеленський також запевнив, що Україна не відмовиться від своїх територій.

Додамо

Росія наполягає на тому, щоб НАТО відкликало обіцянку про членство України і Грузії в Альянсі шляхом дезавуювання рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що "Україна і Грузія стануть членами НАТО".

Під час розмови із президентом США Володимир Путін заявив, що його турбує можливість вступу України в НАТО. Він вважає, що за цим піде розміщення в Україні військових баз і загрозливої для Росії зброї.

При цьому, Президент США сказав, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

Українські Національні Новини

Політика