ukenru
ne-u-prioriteti-u-baydena-prokomentuvali-mozhlivist-peredachi-ukrayini-vinischuvachiv-f-16

Не у пріоритеті: у Байдена прокоментували можливість передачі Україні винищувачів F-16

 • 1192046 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Передача Україні винищувачів F-16 не стоїть у пріоритеті, але це питання буде обговорюватися в майбутньому. Про це в ефірі ABC News заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає УНН.

Деталі

Радник американського лідера зазначає, що на кожному етапі війни Україна повинна отримувати всю найнеобхіднішу зброю.

Зокрема, на початку повномасштабного вторгнення це були протитанкові ракетні комплекси Javelin і переносні зенітні ракетні комплекси Stinger.

На другому етапі Україні надали артилерію для стримування наступу окупантів на сході країни.

Цитата

"На даному етапі критично важливим елементом є здатність до наземного маневрування. А це означає танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти. Тому президент і зазначає, що сфокусований на цих можливостях. А питання про F-16 - це питання на майбутнє", - додав Салліван.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть США в майбутньому схвалити постачання таких винищувачів в Україну, Салліван заявив, що не може виходити за рамки сказаного президентом.

Доповнення

Президент США Джо Байден заявив, що “поки що” виключає можливість відправки новітніх американських винищувачів F-16 Україні.

Заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що “авіаційне лобі” Києва в США “активно запрацювало” і зараз є домовленість спільно працювати над передачею країні винищувачів F-16.

Українські Національні Новини

Новини Світу