ne-pislia-rizdvianoho-yaiechnoho-likeru-bilyi-dim-zaklykav-konhres-ssha-skhvalyty-dopomohu-ukraini

"Не після різдвяного яєчного лікеру": Білий дім закликав Конгрес США схвалити допомогу Україні

 • 38176 переглядiв

Білий дім закликав Конгрес ухвалити рішення про надання критично важливої допомоги Україні після того, як путін підтвердив свою мету продовжувати "жорстоке і варварське вторгнення" до тих пір, поки його цілі не будуть досягнуті. Джон Кірбі підкреслив глобальні наслідки бездіяльності та пряму загрозу міжнародному порядку і демократії

Білий дім звернув увагу на заяви російського диктатора володимира путіна та вкотре закликав американських конгресменів ухвалити важливу допомогу Україні. Про це під час брифінгу 14 грудня заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише УНН.

"Дозвольте звернутися до питання України. Сьогодні володимир путін на своїй щорічній пресконференції ще раз підтвердив свою мету завоювання України та підкорення її народу. Майже через 20 місяців після того, як він розпочав своє жорстоке та варварське вторгнення, путін заявив сьогодні, що його агресія в Україні не закінчиться, і мир буде лише тоді, цитую, "коли наші цілі будуть досягнуті". Кінець цитати. Ми всі знаємо, що це означає", - сказав Кірбі.

Але я дуже сподіваюся, що ті республіканці Палати представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, почули послання путіна голосно й чітко. Натомість вони їдуть додому на свята, а українці повертаються до боротьби. (...) Їм потрібна наша допомога. І це їм потрібно зараз, а не після яєчного лікеру

- зазначив представник Білого дому.

Він наголосив, що "якщо цього недостатньо, щоб зворушити вас або змінити вашу думку, подумайте про наші власні інтереси".

"Ми знаємо, що те, що відбувається в Україні, відбувається не тільки в Україні. Це не чужа війна. путін кидає виклик тому самому міжнародному порядку, який ми допомагали будувати. Він кидає виклик Статуту ООН. Він кидає виклик самому поняттю суверенітету. Він кидає виклик самій демократії", - сказав Кірбі.

"росія прагне змінити міжнародний порядок, щоб створити світ, сприятливий для високоперсоніфікованого та репресивного типу автократії. Це мало б глибокі наслідки для свободи та процвітання всюди. Таким чином, ми не можемо дозволити собі не допомогти. Уявіть собі ціну крові та скарбів, життя наших власних військ і наших союзників по НАТО, якщо ми просто відійдемо від цих зусиль, якщо ми просто дозволимо путіну захопити Україну, стерти її з карти як незалежну країну", - наголосив він.

Представник Білого дому нагадав слова президента США Джо Байдена, що "ми знаємо з історії, що коли диктатори не платять ціну за свою агресію, вони просто продовжують діяти".

"І не помиляйтесь, путін не єдиний - він не єдиний, хто спостерігає за тим, що тут відбувається і як це відбувається. Інші нації, як друзі, так і вороги, безсумнівно, засвоять уроки з нашої власної здатності тут встати чи нашої нездатності встати. Бездіяльність - теж дія. Нам давно пора діяти на захист наших інтересів національної безпеки", - підсумував Кірбі.

Нагадаємо

Сенат США не піде на різдвяні канікули, як було заплановано, і збирається голосувати за військову допомогу Україні та Ізраїлю наступного тижня.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстрілом пошкодила дитячий садок на Харківщині

     • 37812 переглядiв

    Хмельниччина: сили ППО вночі знешкодили три "шахеди"

     • 37937 переглядiв

    На Миколаївщині вночі збили вісім "шахедів"

     • 33102 переглядiв

    Понад тисячу окупантів за добу знищили українські захисники

     • 31628 переглядiв