ukenru
ne-menshe-150-tis-lyudey-schodnya-vyizhdzhayut-do-lvova

Не менше 150 тис. людей щодня в'їжджають до Львова

 • 10208 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Протягом одного дня до Львова приїжджає в середньому 152 тис. осіб. У будні дні цей показник зростає до 180 тис., а протягом вихідних зменшується до 79 тис. осіб. Про це йдеться в дослідженні транспортних потоків, які провела Львівська міська рада, передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

Згідно з результатами аналізу, половину загального обсягу людинопотоку створюють мешканці, які проживають в 15-км зоні навколо Львова. В середньому це понад 76 тис. мешканців щодня. Зокрема, із населених пунктів, розташованих найближче до Львова (до 4 км), приїжджають в середньому майже 24 тис. людей, що становить 16% від загального обсягу. 

Наступну велику категорію становлять мешканці з населених пунктів в зоні 4−10 км від Львова: 25% від загального обсягу або понад 38 тис. осіб. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава уряду сказав, що зупинить трудову міграцію

Наступна категорія — мешканці населених пунктів, які розташовані в зоні 10−15 км від Львова. З смт Куликів (Жовківського району), смт Запитів (Кам'янка-Буського району), с. Чишки, с. Відники, с. Загір’я, с. Деревач та м. Пустомити (Пустомитівського району) приїжджають 13,5 тис. осіб (9% від загального обсягу). 

Найбільш популярними точками в’їзду в місто є залізничні станції. Потік людей, зафіксований у цих точках, становить 46% від загального обсягу (70 тис. мешканців). В цій категорії точок в’їзду у місто найбільше виділяється станція Підзамче: в середньому протягом дня тут зафіксовано 19,3 тис. людей; інтенсивний трафік спостерігається в будній день з 9:00 до 18:00, у вихідні дні інтенсивність знижується, проте не значно — опівдні вона досягає показників трафіку буднього дня. Дещо менше, але також достатньо навантаженими є такі залізничні станції, як ст. Коновальця (6,4 тис. людей протягом дня), ст. Персенківка (5,6 тис.), ст. Сихів (5,1 тис.).

Ще третину (36%) від загального обсягу людинопотоку в місті становлять об’єкти зовнішнього транспорту — 51,5 тис. людей протягом дня. В цій категорії найбільше виділяється Приміський вокзал — майже 11 тис. мешканців області протягом дня проїжджають тут. Період найбільшого завантаження Приміського вокзалу як в будні, так і у вихідні дні припадає на часовий інтервал 09.00 — 18.00 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Держслужби зайнятості: у великих містах до 90% безробітних мають вищу освіту

Кожен п’ятий мешканець області, що їздить до Львова (20%), заїжджає у місто через автомобільні пункти — в середньому 30 тис. людей протягом дня. Найбільш інтенсивний трафік зафіксовано в точці виїзду із с. Малехів та с. Муроване — 4 тис. людей. Через вулицю Городоцьку до міста приїжджає 3,8 тис. людей, 3,5 тис. — через вулицю Стрийську, а ще 3,3 тис. в’їжджають у місто з Личаківської.

Цікавими ці пункти в’їзду є і з точки зору різнорідної інтенсивності трафіку, зафіксованого на них. Якщо розглядати їх загалом, то помітно виділяється пік підвищеного трафіку опівночі та згодом о 07.30 — 09.00 в будні дні. Протягом дня інтенсивність трафіку дещо зменшується та знову зростає о 17.30 — 21.00. Протягом вихідних днів автомобільні пункти в’їзду у місто майже рівномірно завантажені у період з 09.30 до 20.00. Найменш завантаженими автомобільними пунктами в’їзду в місто є вулиця Б. Хмельницького (північно-східна частина кільцевої дороги) та вулиця Зелена.

Як відзначає видання, у дослідженні аналізували дані за вересень — листопад 2017 року, а також березень 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство