ukenru
ne-mayu-zhodnikh-ogoloshen-ostin-pro-mozhlivosti-nadati-ukrayini-vinischuvachi

Не маю жодних оголошень: Остін про можливості надати Україні винищувачі

 • 564892 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Відповідаючи на питання журналіста, чи обговорювалося на "Рамштайні" питання надання Україні літаків-винищувачів, міністр оборони США Ллойд Остін зауважив, що не має жодних оголошень з цього приводу. Про це інформує УНН, посилаючись на пресконференцію Остіна та голови Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі у Брюсселі.

Цитата

"Сьогодні я не маю жодних оголошень щодо літаків. Ми збираємося продовжувати співпрацю з Україною, щоб задовольнити її найнагальніші потреби. Знову ж таки, ви знаєте, що вони (ЗСУ, - ред.) наступатимуть навесні, і це буде лише за кілька тижнів. Тому нам потрібно багато зробити. Отже, якщо ви подумаєте про кількість систем, які ми об’єднуємо... монументальним завданням є об’єднати всі ці системи разом, навчити війська ними користуватися і переконатися, що ми маємо підтримку для всіх цих систем, щоб залучити їх до боротьби. Ось це було в центрі нашої сьогоднішньої розмови", - повідомив Остін.

Нагадаємо

Остін повідомив, що Сполучені Штати очікують, що Україна розпочне контрнаступ цієї весни. Він зауважив, що Україна хоче, в першу чергу, "встановити або створити імпульс" на полі бою, щоб надалі використати це "на власну користь".

Українські Національні Новини

Новини Світу