ne-27-chleniv-yes-a-menshe-krayin-golova-mzs-litvi-rozpoviv-pro-variant-z-viyskovoyu-dopomogoyu-yes-ukrayini

"Не 27 членів ЄС, а менше країн": голова МЗС Литви розповів про варіант з військовою допомогою ЄС Україні

 • 122381 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У Європейському Союзі висловлювалася пропозиція щодо продовження надання військової допомоги Україні в межах Європейського фонду миру (EPF) меншою групою країн, ніж усі 27 членів ЄС, повідомив журналістам у понеділок міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у Брюсселі, де на засідання збиралися голови МЗС країн ЄС, передає УНН.

Цитата

"Висловлювалися деякі пропозиції про те, щоб країни, які не хочуть у цьому брати участь, могли б у цьому не брати участь. Це означає, що... моя країна та інші країни, які будуть брати участь, візьмуть на свої плечі більше навантаження. Литва з тим, що маємо, ми готові це зробити... Це буде не 27 членів, а менша група країн", - сказав Ландсбергіс у відповідь на запитання про перспективи EPF.

Доповнення

Як стало відомо, пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро від ЄС на тлі чергової зустрічі міністрів закордонних справ країн блоку все ще заблоковано.

Угорщина заявила, що блокуватиме виплату чергового траншу військової допомоги Україні в межах EPF доти, доки Київ не надасть "гарантій" того, що банк OTP чи інші угорські компанії не потраплять до чорного списку "міжнародних спонсорів війни".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Угорщина продовжує блокувати транш військової допомоги ЄС Україні

     • 85292 переглядiв

    FAVBET Tech увійшли у топ ІТ-компаній, що найбільше підтримують Україну

     • 70871 переглядiв

    Німеччина готує нове постачання Україні будівельного обладнання

     • 80212 переглядiв