nbu-zaprovadiv-zaboronu-prava-golosu-za-100-aktsiy-sens-banku

НБУ запровадив заборону права голосу за 100% акцій "Сенс Банку"

 • 402200 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Національний банк України визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів АТ “СЕНС БАНК” – ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited, запровадив заборону права голосу за 100% акцій банку. Про це йдеться на офіційному сайті НБУ, передає УНН.

Деталі

За даними Нацбанку, компанії ABH Holdings SA належить 57,6% акцій “Сенс Банку”. Крім того, ABH Holdings SA є власником ABH Ukraine Limited, якому належить 42,4% акцій банку.

Цитата

«Національний банк визнав ділову репутацію ABH Holdings S.A. небездоганною з огляду на застосування до нього ознак небездоганної ділової репутації юридичної особи. Так, ABH Holdings S.A. володів істотною участю в Amsterdam Trade Bank N.V. (Нідерланди), який 22 квітня 2022 року було визнано банкрутом. Крім того, Національний банк визнав ділову репутацію ABH Ukraine Limited небездоганною з огляду на наявність, зокрема, ознак небездоганної ділової репутації, що застосовуються до його власників опосередкованої істотної участі А. Косогова, М. Фрідмана та П. Авена, визначених Положенням про ліцензування», – ідеться в повідомленні.

"Відповідно до рішень Національного банку застосовано тимчасову, до усунення порушення, заборону використання права голосу за 287 262 475 484 простими іменними акціями банку, які становлять 100% статутного капіталу банку та належать власникам істотної участі в АТ “СЕНС БАНК” ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо

Національний банк зобов’язав банки виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із росією.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ запровадив заборону права голосу за 100% акцій "Сенс Банку"

     • 402200 переглядiв