ukenru
nbu-zakon-pro-valyutu-pidvischit-riziki-dlya-finansovoyi-stabilnosti-ukrayini

У НБУ сказали, які ризики принесе закон про валюту

 • 13142 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Внаслідок валютної лібералізації, яка відбудеться завдяки схваленню та початку дії закону про валюту, підвищаться ризики для фінансової стабільності України. Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій, передає УНН з посиланням на повідомлення Нацбанку.

“Прийняття закону „Про валюту“ дасть „зелене світло“ для пришвидшення валютної лібералізації. За наявності сприятливих макроекономічних умов ми зможемо поступово скасувати всі валютні обмеження, і бізнес, інвестори та населення зможуть користуватися повною свободою проведення валютних операцій без необхідності отримувати дозволи НБУ. Буде дозволено все, що не заборонено законом. Однак це водночас підвищить і ризики для фінансової стабільності України. Тому вкрай важливо, щоб цей закон передбачав для Національного банку повноваження та інструменти для попередження і подолання кризових явищ в українській економіці”, — наголосив Чурій.

Нагадаємо, 17 травня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про валюту. За відповідне рішення проголосували 253 народних депутати. 

Українські Національні Новини

Економіка