"Падіння цін на фрукти уповільнилося унаслідок подорожчання яблук у місячному вимірі та вищих порівняно з минулим роком цін на полуницю", - йдеться в огляді НБУ.
Загалом у травні прискорення зростання цін на сирі продукти харчування тривало - до 9,3% у річному вимірі. Це у НБУ пояснили у тому числі подорожчанням овочів борщового набору (цибулі, картоплі, моркви та буряка). Окрім того, стрімкіше зростали ціни на молоко та м’ясо, додали у Нацбанку.
Дещо стримувало зростання цін на сирі продукти харчування поглиблення падіння цін на яйця завдяки значному приросту продукції в птахівництві, зазначили у НБУ.
Нагадаємо, стало відомо, скільки українці витрачають на їжу.