ukenru
nbu-u-drugomu-kvartali-kupiv-mayzhe-850-mln-dolariv

НБУ у другому кварталі купив майже 850 млн доларів

 • 11254 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Національний банк України у другому кварталі поточного року придбав на міжбанківському валютному ринку майже 850 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію НБУ.

Як повідомили в НБУ, у II кварталі 2019 року, враховуючи сприятливу ситуацію на міжбанківському валютному ринку, регулятор купив 847,4 млн дол. США. Більша частина – 536 млн дол. США – куплена через інтервенції за найкращим курсом з використанням функціоналу Matching. Валютні інтервенції за найкращим курсом через функціонал RFQ не проводилися. Ще 311,4 млн дол. США Національний банк купив через інтервенції за єдиним курсом також через функціонал Matching.

За цей же період НБУ продав на міжбанківському валютному ринку для згладжування курсових коливань 64,6 млн дол. США. Уся сума була продана через інтервенції за єдиним курсом через функціонал Matching.

Нагадаємо, за п’ять місяців 2019 року обсяги міжнародних резервів Національного банку України знизилися на 1,4 млрд доларів через високі виплати за зовнішніми зобов’язаннями.

Також нагадаємо, НБУ визначив банки для валютних інтервенцій на третій квартал.

Українські Національні Новини

Економіка