ukenru
nbu-pro-refinansuvannya-bankiv-u-nas-nemaye-ulyublentsiv

НБУ про рефінансування банків: у нас немає "улюбленців"

 • 13307 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Наразі комерційні банки за рівних умов можуть отримувати кредити рефінансування без проблем. Про це сказав в інтерв’ю "Радіо НВ" заступник голови Національного банку Олег Чурій, передає УНН.

"Загалом за рік ми знизили ставку на 12%, у нас облікова ставка Національного банку на сьогодні 6%, по якій комерційні банки можуть отримувати кредити рефінансування без проблем. При чому ми даємо їх всім банкам, у нас немає "улюбленців", як колись було. У нас правила для всіх однакові. Чи можемо ми надалі знижувати ставку – будемо дивитись", - сказав він.

Зі слів Чурія, НБУ вважає, що активний цикл зниження облікової ставки закінчився, але в майбутньому може бути можливість її знизити.

"Для нас балансування є між збереженням макрофінансової стабільності і підтриманням економіки. Ми не можемо знизити ставку до економічно необґрунтованого рівня", - додав він.

Нагадаємо, у червні Національний банк України знизив облікову ставку до 6% - найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.

Українські Національні Новини

Економіка