nbu-prezentuvav-novu-pamiatnu-monetu-prysviachenu-zaliznychnykam

НБУ презентував нову пам'ятну монету, присвячену залізничникам

 • 23675 переглядiв

Національний банк України випустив пам'ятну монету, яка вшановує українських залізничників. На монеті зображено стилізований тризуб та потяг з логотипом Укрзалізниці.

Національний банк України з нагоди створення "Укрзалізниці" презентував нову пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!", яка присвячена працівникам залізничного транспорту. Про це повідомили в НБУ, пише УНН.

Деталі

У 32-гу річницю з дня створення Укрзалізниці пройшла презентація нової пам’ятної монети "Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!".

Монета присвячена працівникам залізничного транспорту України, яких заслужено називають "залізними" людьми та які за час повномасштабної війни вкотре довели свою професійність і відданість своїй Батьківщині

- повідомили в НБУ.

Під час презентації також відбулося нагородження та вручення перших пам’ятних монет десяти працівникам "Укрзалізниці", які з початку повномасштабної війни виконували свої обов’язки, ризикуючи власним життям, відновлювали пошкоджені залізничні маршрути.

На аверсі пам’ятної монети розміщено стилізований тризуб, контури якого окреслено зображенням залізничних колій. На її реверсі – потяг з логотипом "Укрзалізниці", що мчить крізь гострі вістря. У Нацбанку зазначили, що мотив реверсу ілюструє події початку повномасштабного вторгнення, коли на межі Запорізької та Херсонської областей українські залізничники, ризикуючи власним життям, рятували людей.

Дизайн монети створили художники мистецької групи "АртТріум": Володимир Таран, Олександр Харук та Сергій Харук.

Придбати пам’ятну монету можна буде з 20 грудня в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 25 тисяч шт. пам’ятних монет, із них у перший день продажу будуть доступні 10 тисяч шт.  

Крім того, монети поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб’юторами – "Укргазбанк", "Радабанк", "Таскомбанк" та "ПриватБанк".

Нагадаємо

Національний банк ввів у обіг пам’ятну монету "Українська мова" номіналом 5 гривень з нейзильберу (сплав міді, нікелю і цинку), на аверсі якої розміщено стилізовану літеру "Ї" із соловейком, що символізує мелодійність української мови.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

     • 25266 переглядiв

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв