ukenru
nbu-i-minfin-zbirayutsya-apelyuvati-proti-rishennya-sudu-schodo-privatbanku

НБУ і Мінфін збираються апелювати проти рішення суду щодо ПриватБанку

 • 11599 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Міністерство фінансів та Національний банк України планують апелювати щодо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо націоналізації ПАТ "КБ "ПриватБанк". Про це під час засідання РНБО заявили голова Національного банку України Яків Смолій та міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає кореспондент УНН.

"Ми будемо звертатись до Міністерства юстиції, до Вищої ради правосуддя для того, щоб переглянути… безумовно, ми будемо подавати апеляцію на рішення цього суду після того, як ми отримаємо повне рішення, і будемо докладати всіх зусиль для того, щоб не допустити прийняття рішення по денаціоналізації ПриватБанку", - сказав глава НБУ.

У свою чергу Маркарова заявила, що виконання рішення суду буде означати повернення 155 млрд коштів держбюджету, витрачених на капіталізацію цього банку.

"Звичайно, Міністерство фінансів не погоджується з рішенням сьогоднішнього суду. Воно ще не вступило в силу, і ми будемо його апелювати так само, як і Нацбанк", - заявила Маркарова.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва сьогодні визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Після цього 18 квітня Президент України Петро Порошенко скликав нараду в РНБО щодо ризиків та загроз у зв'язку з ситуацією, що склалася з ПриватБанком.

Українські Національні Новини

Політика