ukenru
nbo-kiberataki-riznogo-rivnya-vidbuvayutsya-mayzhe-tsilodobovo-voni-ydut-ne-tilki-z-rf

РНБО: кібератаки різного рівня відбуваються майже цілодобово, вони йдуть не тільки з РФ

 • 11138 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Апаратно-програмний комплекс в Апараті Ради національної безпеки і оборони України майже цілодобово відслідковує кібератаки різного рівня. Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов у своєму виступі на онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки" у п’ятницю, передає УНН з посланням на пресслужбу РНБО.

Так, на думку Данілова, об’єднавши технологічні й інформаційні зусилля суб’єктів сектору безпеки і оборони і громадських об’єднань, Україна зможе дати потужну відсіч ворожим кібератакам.

За словами Секретаря РНБО, сучасні цифрові технології "набиратимуть обертів, і їх треба захищати".

"Триває процес цифровізації, мережа Інтернет поширюється по всій країні, виклики у царині кібербезпеки збільшуватимуться у геометричній прогресії, і ми маємо бути до цього готові", - зазначив він.

Данілов повідомив, що кібератаки різного рівня відбуваються майже цілодобово, і здебільшого з-за кордону. За його словами, апаратно-програмний комплекс, який працює в Апараті РНБОУ, "відслідковує ці процеси".

"Якщо раніше атаки відбувалися переважно з території РФ, то сьогодні до географії атакуючих додалося багато азіатських країн", - сказав він.

Секретар РНБО зауважив, що "держава має захищати кіберпростір на законодавчому рівні", і зазначив, що для досягнення цієї мети вже ухвалено ряд законів, які передбачають створення цілісної системи кібербезпеки.

Серед проблем, які потребують розв’язання, Данілов також назвав необхідність підготовки високопрофесійних фахівців у сфері кіберзахисту.

"На сьогодні майже немає інституцій, які готують таких фахівців. Ми випускаємо дуже багато юристів, менеджерів, а щодо фундаментальних речей, важливих для нашої держави, - таких як кібербезпека, - на жаль, наша освіта не дає відповіді на ці виклики", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, цього тижня національна поліція зафіксувала несанкціоноване втручання у роботу свого офіційного вебсайту, через що на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції були поширені фейки. Сайт Національної поліції України був тимчасово відключений.

Українські Національні Новини

Політика