ukenru
nazvano-naykraschi-krayini-dlya-investitsiy-u-nerukhomist-reyting

Названо найкращі країни для інвестицій у нерухомість – рейтинг

 • 19650 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У першу трійку найкращих країн для інвестицій у нерухомість у 2020 році потрапили держави Карибського басейну — Співдружність Домініки, Федерація Сент-Кітс і Невіс, а також Гренада, передає УНН із посиланням на щорічний рейтинг CBI Index від видання Financial Times.

У десятці, за оцінкою експертів, також опинились Сент-Люсія, Антигуа і Барбуда, Вануату, Мальта, Кіпр, Чорногорія, Туреччина та Болгарія.

Автори дослідження розповіли, що розрахунок рейтингу CBI Index будують на низці параметрів комфортного проживання та зручного придбання житла: рівень життя, свобода пересування, кількість витрат на інвестиції, обов’язковість особистої присутності під час укладення договору, потреба у громадянстві, легкість і прозорість процедур, надійність, стабільність і перспективний ріст популярності нерухомості тощо.

Нагадаємо, раніше керівник одеського Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв дав поради про те, на що потрібно звертати увагу при купівлі житла на ринку первинної нерухомості та як не стати жертвою недобросовісного забудовника. 

"У забудовників, скоріш за все, є декілька об’єктів, тому я рекомендував би вивчити його історію. Найчастіше той, хто порушив один раз, зробить це і вдруге. Ось, наприклад, з таким забудовником, як Graf development (литовської групи компаній Гердаса Дубріцкаса — ред.) ми фіксували порушення не тільки на об’єкті на Віце-адмірала Азарова (ЖК "Граф“ — ред.), але й потім практично на всіх його інших об’єктах. Найяскравіший приклад — "Граф на Катерининській", 49, де він занизив клас наслідків відповідальності, щоб побудувати новий будинок в історичному центрі міста", — розповів Авдєєв.

Українські Національні Новини

Економіка