ukenru
nazvani-uchasniki-ukrayinskoyi-delegatsiyi-na-gazovikh-peregovorakh-z-rosiyeyu-ta-yes

Названі учасники української делегації на газових переговорах з Росією та ЄС

 • 10960 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сьогодні у Брюсселі відбудуться тристоронні консультації між Україною, Євросоюзом та Росією щодо питань транзиту російського газу українськими газогонами після 2019 року. Українську делегацію очолить міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС.

До складу делегації також увійдуть НКРЕКП Оксана Кривенко, голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко, а також експерти з МЗС, "Нафтогазу України" та "Укртрансгазу".

Делегацію Європейської Комісії очолить Віце-президент з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч.

"У ході консультацій планується обговорити питання майбутніх контрактних відносин та умови взаємодії операторів газотранспортних систем", - розповіли в МЗС.

Зазначається також, що 21 січня відбудуться двосторонні зустрічі міністра з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнесом Ханом та комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

Нагадаємо, у "Нафтогазі" заявили, що у зв'язку з відсутністю російських експертів на технічних тристоронніх консультаціях 15 січня щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні.

Українські Національні Новини

Політика