ukenru
nazk-vneslo-pripisi-grinevich-i-shevchuku

НАЗК внесло приписи Гриневич і Шевчуку

 • 9752 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції направило вимоги міністру освіти і науки Лілії Гриневич, голові Конституційного суду Станіславу Шевчуку, голові Держрибагентства Ярославу Бєлову, а також 2 адмінпротоколи стосовно депутата Київради Максима Конобаса. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Національне агентство внесло 3 приписи високопосадовцям та направило до суду 2 адмінпротоколи стосовно депутата Київради про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", – йдеться в повідомленні.

Так, НАЗК направило вимогу міністру освіти і науки України Лілії Гриневич вжити відповідних заходів та прийняти рішення для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у ректора Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Юрія Лянного, у підпорядкуванні якого, за даними Агентства, працюють особи, пов’язані з ним родинними стосунками: дружина, брат та дружина брата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нищука викликали у НАЗК для надання пояснень

Також Нацагентство внесло припис голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку стосовно судді КСУ Сергія Головатого. За даними НАЗК, суддя не передав належні йому корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів після призначення на посаду. У Нацагентстві уточнили, що такими діями суддя порушив вимоги ч. 1 ст. 36 Закону України "Про запобігання корупції".

Внесено припис і голові Державного агентства рибного господарства України Ярославу Бєлову про порушення вимог антикорупційного законодавства щодо повідомлення Нацагентства про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій підпорядкованих йому осіб, а також невиконання вимог ч. 4 ст. 53 Закону України "Про запобігання корупції" щодо забезпечення умов для повідомлень працівниками про порушення вимог вказаного Закону іншими особами через офіційний веб-сайт Держрибагентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-голову Держекоінспекції судитимуть за декларування недостовірної інформації

Крім того, НАЗК направило до суду 2 протоколи про адміністративні правопорушення стосовно депутата Київської міської ради Максима Конобаса. Як зазначили в Агентстві, депутат не повідомив про наявний у нього реальний конфлікт інтересів та проголосував за прийняття порядку денного Київської міськради, до якого включено питання передачі земельної ділянки суб'єкту господарювання, засновником якого є сам депутат.

"Таким чином, депутат вчинив адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", – повідомили у Нацагентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК відправило до суду адмінпротоколи на двох депутатів

Нагадаємо, НАЗК вказало на помилки у деклараціях кандидатів у президенти.

Українські Національні Новини

Політика