ukenru
nazk-viyavilo-oznaki-kriminalnogo-pravoporushennya-v-deklaratsiyakh-pyati-chinovnikiv

НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення в деклараціях п’яти чиновників

 • 11224 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення в деклараціях п’яти чиновників. У відомстві підозрюють, що вони умисно задекларували недостовірну інформацію, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції в деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією – умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що недостовірну інформацію у деклараціях подали: депутат Ірпіньської міської ради Ігор Оверко, депутат Одеської міської ради Олексій Кісловський, начальник відділу слідчого управління Національної поліції в Донецькій області Олег Кіор, заступник начальника відділу митного оформлення Київської міської митниці ДФС Олег Ніколаєнко, провідний спеціаліст Управління з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру у Львівській області Оксана Іванчук.

Встановлено, що Ігор Оверко у звітному 2016 році відчужив 412 об’єктів нерухомості, однак недостовірно вказав дохід, отриманий від таких правочинів.

Олексій Кісловський, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларував корпоративні права у господарському товаристві. Сума внеску депутата до статутного капіталу товариства становить 450 тис. грн.

Олег Кіор у декларації за 2015 рік не вказав дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю в сумі 850 тис. грн.

Олег Ніколаєнко не вказав у декларації за 2015 рік свою заробітну плату, недостовірно вказав дохід від продажу автомобіля та не задекларував два господарські товариства, власником одного з яких є він, а іншого – дружина.

Оксана Іванчук не задекларувала свої корпоративні права та корпоративні права членів своєї сім’ї у 6-ти господарських товариствах, свою заробітну плату, а також доходи батька.

НАЗК повідомило НАБУ, Національну поліцію, Державне бюро розслідувань та Генеральну прокуратуру про недостовірні відомості в деклараціях усіх 5-ти посадовців.

Як повідомляв УНН, НАЗК внесло приписи Гриневич і Шевчуку

Українські Національні Новини

Політика