ukenru
nazk-virishilo-pokarati-deputata-bublika-za-te-scho-vin-vimagav-vid-vidomstva-shvidshe-pratsyuvati

НАЗК вирішило покарати депутата Бублика за те, що він вимагав від відомства швидше працювати

 • 11030 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції притягло народного депутата України Юрія Бублика до адміністративної відповідальності, повідомляє УНН з посиланням на сайт НАЗК.

У відомстві визначили, що Бублик порушив законодавство в частині конфлікту інтересів, оскільки звертався в НАЗК не як фізособа, а як нардеп, вимагаючи прискорити роботу співробітників НАЗК.

"Встановлено, що звертаючись до Національного агентства з депутатським зверненням не як фізична особа, а як народний депутат України Юрій Бублик використовував свій статус в приватних інтересах.

Він направив до Національного агентства депутатське звернення з вимогою провести службове розслідування щодо з'ясування причин можливого зволікання з питання направлення уповноваженою особою НАЗК повідомлення про вчинення ним правопорушення, пов'язаного з корупцією, в результатах якого він був зацікавлений.

Відповідальність за вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів передбачено частиною другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначили у НАЗК.

При цьому, нагадаємо, НАЗУ не вбачає конфлікту інтересів у народного депутата Віталія Хомутинніка, який поєднує бізнес з держслужбою і при цьому володіє VIP-літаком, вартістю 25 млн дол.

Також нагадаємо, експерти вважають, що НАЗК дискредитувало себе вибірковими перевірками декларацій і способу життя чиновників.

Українські Національні Новини

Політика