nazk-protyagom-trokh-misyatsiv-planuye-pereviriti-usikh-voyenkomiv

НАЗК протягом трьох місяців планує перевірити усіх воєнкомів

 • 255186 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Протягом трьох місяців НАЗК планує перевірити спосіб життя усього керівного складу територіальних центрів комплектування. Про під час брифінгу розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, пише УНН.

Цитата

«НАЗК спільно з іншими правоохоронними органами проводить моніторинг способу життя 100 % всього керівного складу всіх рівнів центрів комплектування. Перевірка буде проходити впродовж 3 місяців цього кварталу», - повідомив Новіков.

Деталі

Голова НАЗК повідомив, що у перевірках є перші результати. Сьогодні в НАЗК буде направлено обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення керівника Одеського регіонального центру комплектування. Це фактично рекордний висновок встановлення фактів незаконного збагачення у 188 млн.

«Навіть тільки 1 об’єкт куплений в Іспанії цією людиною вартує 3 млн 700 тис євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна щоденно була під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька», - заявив Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАЗК виявили, що колишній одеський воєнком Борисов незаконно збагатився на 188 млн грн

НАЗК встановили, що за поясненнями затриманого воєнкома, кошти були сформовані шляхом надання позик, загальна сума яких 4 млн 200 тис євро. Ці позики були надані різними підприємцями, один із них - співвласник клубу «Ібіца», який дав 1 млн одеському воєнкому. При цьому жодні відомості з податкової не підтверджується звідки в осіб ці кошти.

«Окремі угоди на позики, надані ніби то на підтвердження наданих позик, були підписані в Одесі громадянами, які взагалі були відсутні в місті на час підписання», - заявив Новіком.

Крім того він додав, що крім незаконного збагачення, в Одеському підрозділі також встановили цілі канали незаконного виїзду чоловіків закордон. Всі ці матеріали направили до правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна надіслала запити в Іспанію щодо майна скандального одеського "воєнкома" Борисова

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зернова угода: путін знову йде на шантаж і висуває умови

     • 293465 переглядiв