ukenru
nazk-povidomilo-politsiyu-pro-porushennya-vimog-finkontrolyu-kerivnikom-odnogo-iz-dp-ukroboronpromu

НАЗК повідомило поліцію про порушення вимог фінконтролю керівником одного із ДП “Укроборонпрому”

 • 13409 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції встановило факт несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані генеральним директором Державного підприємства Науково-виробничий комплекс “Фотоприлад”, яке входить до Державного концерну “Укроборонпром”, Григорієм Коревом. Про це йдеться в повідомленні пресслужби на сайті НАЗК, передає УНН.

Повідомляється, що у матеріалах, які НАЗК передало до поліції, йдеться про порушення 10-денного терміну подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням Коревом заробітної плати у сумі, яка перевищує 96 тис. 50 грн, або 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2019 року.

Як зазначають в НАЗК, дії посадовця підпадають під ознаки правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Оскільки генеральний директор ДП НВК „Фотоприлад“ не належить до службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, Національне агентство передало зібрані матеріали до Національної поліції України для складення протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, закон звузив коло осіб, стосовно яких НАЗК може складати адмінпротоколи.

Українські Національні Новини

Політика