nazk-dodalo-novi-detali-rosiiskoi-ta-iranskoi-zbroi-u-bazu-danykh-inozemnykh-komponentiv

НАЗК додало нові деталі російської та іранської зброї у базу даних іноземних компонентів

 • 35152 переглядiв

НАЗК поповнило свою базу даних 150 іноземними компонентами російського та іранського озброєння, що використовується проти України. Наразі база даних налічує понад 2 750 записів.

Національне агентство з питань запобігання корупції додало нові деталі російської та іранської зброї до єдиної в світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї. Про це повідомляє НАЗК, передає УНН.

Деталі

Перелік поповнився майже на 150 компонентів та містить п’ять нових елементів від снарядів (9M544) російської РСЗВ "Торнадо-С" і 137 компонентів від іранського БПЛА Mohajer-6. Загалом база вже налічує понад 2750 компонентів.

Зазначається, що використовуючи "Торнадо", росіяни регулярно обстрілюють житлові квартали у прифронтових областях України — Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Донецькій. А іранські БПЛА Mohajer-6 активно застосовуються агресором для розвідки та коригування ударів по українських військових на фронті та критичній інфраструктурі в містах, ідеться в повідомленні.

Доповнення

НАЗК отримує багато відгуків від українських військових та міжнародних партнерів стосовно користі бази як інструменту демілітаризації РФ.

Агентство висловлює вдячність українським військовим, які захоплюють цю зброю, а також Київському науково-дослідному інституту судових експертиз та іншим дослідницьким центрам, за дослідження та ідентифікацію компонентів.

З базою можна ознайомитися за посиланням

Іноземні компоненти у зброї: НАЗК запускає відкриту базу даних07.12.23, 19:15

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі