ukenru
nazarbayev-visloviv-zelenskomu-pozitsiyu-schodo-suverenitetu-ukrayini

Назарбаєв висловив Зеленському позицію щодо суверенітету України

 • 40016 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим у межах візиту до Японії. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

"Під час зустрічі порушувалося питання війни на Донбасі та окупації Криму. Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність і суверенітет України", - повідомили в ОП.

Зазначається, що сторони обговорили позитивні зміни у просуванні до миру, зокрема повернення полонених та перезапуск дипломатичних перемовин, а також наголосили на потребі проведення якнайшвидших переговорів у "нормандському форматі".

"Усім нам потрібен діалог. Наші території важливі. Це землі наших пращурів і, я переконаний, наших дітей", – зазначив Зеленський.

Також сторони обговорили можливості збільшення товарообігу між Україною та Казахстаном. Зеленський запросив першого президента Казахстану в Україну.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська сьогодні у Токіо взяли участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. 

Українські Національні Новини

Політика