ukenru
naynebezpechnisha-pokupka-roku-shmigal-vzyavsya-komentuvati-shkarpetki

Найнебезпечніша покупка року: Шмигаль взявся коментувати шкарпетки

 • 17697 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, що під час локдауну забороняється купувати непродовольчі товари, щоб населення було менш мобільним і менше часу проводило у магазині. Про це він сказав під час засідання уряду, передає УНН.

“Ми встановили обмеження, які максимально попереджають скупчення людей. Наприклад, обмежена робота магазинів непродовольчих товарів, які не є товарами першої необхідності. Всі продовольчі товари: засоби гігієни, побутової хімії, медичні вироби - все необхідне є в доступі. Є велика кількість нарікань та навіть жартів з приводу того, чому в супермаркетах не можна купити щось не продуктове. Розумію, але купівля непродовольчих товарів збільшує мобільність населення. Це також означає більше часу в магазині, а відповідно - більша можливість перетнутися з тим, хто хворіє без симптомів і розповсюдити захворюваність далі”, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що таким шляхом ідуть більшість європейських та світових країн, які запроваджують обмеження.

Натомість українці не припиняють жартувати щодо заборон на продаж у маркетах шкарпеток та інших товарів.

Нагадаємо, після запровадження локдауну вияснилось, що у магазинах забороняється продаж непродовольчих товарів, зокрема таких, як шкарпетки. Через це у МОЗ пояснювали, що забороняється діяльність побутових магазинів, а з кіосків можна торгувати кавою, цигарками та батарейками.

Також нагадаємо, що з 8 січня до 24 січня включно в Україні посилюються карантинні обмеження, запроваджені у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика