ukenru
naydovsha-lipova-aleya-yevropi-rozkvitla-v-uzhgorodi-ne-dochekavshis-lipnya

Найдовша липова алея Європи розквітла в Ужгороді, не дочекавшись липня

 • 139782 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 18 травня. УНН. В Ужгороді почала квітнути найдовша липова алея в Європі. Цьогоріч дерева встановили своєрідний рекорд, розцвівши в середині травня. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Липову алею висадили в Ужгороді у 1930-х роках за часів Чехословаччини. Її протяжність близько 2,2 кілометрів. Алея розташована вздовж річки Уж у самому центрі міста та займає дві набережні – Незалежності та Студентську. Насадження є парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва та однією з візитівок міста Ужгород.

Зараз велетенські дерева заповнили ароматом свого цвіту центральну частину міста, а лавочки під розлогими липами стали улюбленим місцем відпочинку ужгородців і гостей міста. До речі, чехословацькі вчені, які закладали алею 90 років тому, висадили на березі річки кілька видів липи, які зацвітають не одночасно, а відтак квітнуть досить тривалий час.

Як раніше повідомляв УНН, в Ужгороді розквітли тисячі нових рослин – замість сакури та магнолії у місті квітнуть рожеві рододендрони та каштани.

Українські Національні Новини

Суспільство