ukenru
naychastishe-vid-raku-shkiri-strazhdayut-lyudi-starshe-50-rokiv

Найчастіше від раку шкіри страждають люди старше 50 років

 • 37530 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Рак шкіри - це одна з частих форм злоякісних пухлин. Про це повідомляє Національний Канцер реєстр-раку, передає УНН.

Так, за даними Національно канцер-реєстру, рак шкіри рівною мірою вражає, як чоловіків, так і жінок, переважно у віці старше 50 років.

При цьому, частота рака шкіри складає близько 5% загальної захворюваності на рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар розповів, чи може звичайна родимка стати причиною раку

Рак шкіри поділяють на кілька типів. Онкозахворювання можуть бути агресивними, метастазувати в інші органи, а можуть носити локальний характер у вигляді однієї пухлини на поверхні шкіри.

Також, виділяють базальноклітинний (балазіома – ред.) і плоскоклітинний рак. Рідше зустрічається рак із придатків шкіри (сальних, потових залоз, волосяних фолікулів).

Додамо, що за даними канцер-реєстру, причинами розвитку рака шкіри можуть слугувати надмірна інсоляція, рентгенівські промені, деякі хімічні речовини.

Як повідомляв УНН, за словами лікаря, променевого терапевта, завідуючого департаментом променевої терапії МЦ “Клініка Спіженко” Олега Ярмака, навіть одноразове відвідування солярію може пришвидшити процес виникнення раку шкіри.

Українські Національні Новини

Суспільство