ukenru
naybilshiy-virobnik-kuryatini-chekaye-vid-amku-ofitsiynikh-poyasnen

МХП не отримував від АМКУ повідомлень про порушення антимонопольної справи

 • 7492 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Найбільший виробник і експортер української курятини - компанія "Миронівський хлібопродукт" (МХП) - не отримував від Антимонопольного комітету України офіційного повідомлення щодо зловживання монопольним становищем компанією. Про це УНН повідомили у прес-службі МХП.

"На поточний момент МХП не отримав від АМКУ жодного офіційного повідомлення стосовно порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем та будь-яких інших офіційних документів чи запитів щодо цього питання.

Після того, як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме посадовим особам АМКУ та надаватиме необхідні дані", - повідомили у МХП.

На думку АМКУ, "Миронівський хлібопродукт" практикує обмежувальну торгову політику щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів та партнерів.

У МХП щодо цього заявили, що компанія дотримується чинного законодавства у своїй діяльності та активно співпрацює з АМКУ, надаючи усю необхідну інформацію.

"Усі пункти дослідження, які наводить АМКУ в своєму повідомленні, МХП вважає безпідставними та необґрунтованими", - додали у прес-службі МХП.

Нагадаємо, протягом останніх двох років АМКУ неодноразово звинувачував український бізнес у порушенні антимонопольного законодавства.

"Жертвами" Комітету зокрема були фармкомпанія "Санофі", супермаркети "Ашан", "Метро", "Велика кишеня", заправки WOG, ОККО та інші. Усі вони відстояли інтереси в суді та довели безпідставність заяв АМКУ.

Українські Національні Новини

Економіка