ukenru
naybilshiy-onlayn-magazin-alkogolyu-v-yevropi-kupili-frantsuzi

Найбільший онлайн-магазин алкоголю в Європі купили французи

 • 8384 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Французький гігант Pernod Ricard купив найбільшу іспанську платформу онлайн-торгівлі алкоголем Uvinum, передає УНН з посиланням на meininger.de.

Вартість операції не вказується. Разом з цим повідомляється, що засновники і керівники іспанського підприємства зберігають за собою свої функції, але відтепер працюють від імені Pernod Ricard.

В каталозі Uvinum 90 тис. назв вин, пива і спиртних напоїв.

Як писав УНН, в Україні купувати алкоголь через Інтернет не рекомендують. Довіряти онлайн-шопінгу можна, тільки якщо мова йде про офіційний магазин виробника або його дистриб'ютора, кажуть експерти.

Вся справа в тому, що через Інтернет у нас збувають багато підробленої і контрафактної алкогольної продукції, говорить Олексій Дорошенко.

При цьому, як пояснив юрист компанії Beverage Trading Company Сергій Ткачук, відповідальності за продаж неякісного алкоголю в Інтернеті сьогодні немає.

"Нещодавно Держпроспоживслужба України опублікувала дані, що в минулому році менше 1% скарг на товари, куплені в Інтернеті, були нею розглянуті і задоволені. Питання щодо інших скарг, через недосконале законодавство, так і залишилися відкритими... Аналогічна ситуація і з інтернет-ринком алкоголю. Довести, що вам продали неякісний напій, і тим більше вимагати за це компенсацію (якщо хтось отруївся, наприклад) практично неможливо.

Так само практично неможливо притягнути до відповідальності за реалізацію підпільно виготовлених вин, горілки, коньяку або лікерів. Вирахувати продавця в Інтернеті, звичайно, можна, але ось офіційно перевірити його податківцям або Держпроспоживслужбі - набагато складніше", - розповів він.

За словами С.Ткачук, неконтрольоване в Україні і питання продажу алкоголю через Інтернет неповнолітнім.

Українські Національні Новини

Новини Світу