ukenru
naybilshe-pidpriyemstvo-bilorusi-sprobuye-zvilnitisya-vid-sanktsiy-za-dopomogoyu-mizhnarodnoyi-organizatsiyi-pratsi

Найбільше підприємство Білорусі спробує звільнитися від санкцій за допомогою Міжнародної організації праці

 • 22200 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Найбільше підприємство нафтохімічного комплексу Білорусі ВАТ "Гродно Азот", яке входить до державного концерну "Белнафтохім", надішле звернення до Міжнародної організації праці щодо незастосування обмежувальних заходів до заводу. Про це повідомляє пресслужба підприємства, пише УНН.

Цитата

"Найближчими днями буде надіслано супровідне звернення про незастосування обмежувальних заходів щодо ВАТ "Гродно Азот", підкріплене підписами трудового колективу, до представництва Міжнародної організації праці для країн Східної Європи та Центральної Азії (Москва)", — повідомили у пресслужбі.

Зазначили, що надалі пакет документів перенаправлять до головного офісу організації в Женеві.

Контекст

2 грудня Євросоюз ухвалив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі.

Нові обмеження ЄС торкнулися 17 білоруських посадовців — співробітників прикордонної служби та суддів, а також кількох державних підприємств, зокрема "Гродно Азот" та "Білорусьнафту".

Уряд Великої Британії також оголосив нові санкції, щоб "притягнути режим Лукашенка до відповідальності за порушення прав людини у Білорусі".

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило новий пакет санкцій щодо Білорусі. Під обмеження, зокрема, потрапили син президента країни Олександра Лукашенка Дмитро, “Президентський спортивний клуб” та Білоруська калійна компанія.

Українські Національні Новини

Економіка