navorozhili-na-bukovini-zatrimali-vorozhku-i-advokata-yaki-vityagli-z-cholovika-300-000-dolariv

Наворожили: на Буковині затримали ворожку та адвоката, які «витягли» з чоловіка 300 000 доларів

 • 365092 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Чернівецька прокуратура затримала і повідомила про підозру ворожці і адвокату, які заволоділи 300 000 доларів та підбурювали чоловіка до надання хабаря, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

За даними слідства, мешканка Тернопільщини, яка надає послуги з ворожіння, пообіцяла чоловіку допомогти вирішити через впливових людей питання припинення відносно нього кримінального переслідування. Він є фігурантом кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів.

З січня по травень 2023 року ворожка спільно з іншими особами одержали від чоловіка 300 000 доларів, однак про виконання домовленостей забули.

Також підозрювана порекомендувала чоловіку найняти столичного адвоката. Він запропонував клієнту в обхід закону допомогти уникнути кримінальної відповідальності його родичем, який теж фігурує у справі щодо легалізації бюджетних коштів. Захисник підбурив чоловіка надати слідчому 10 000 доларів. При цьому запевнив, що особисто передасть кошти правоохоронцям.

Після одержання обумовленої суми адвоката затримано.

Чернівецька обласна прокуратура повідомила громадянці та адвокату про підозру у шахрайстві та підбуренні до надання хабаря. На даний час тривають слідчі дії, встановлюються інші причетні особи до вчинення правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зливала" інформацію про ППО та ЗСУ - мешканці столиці повідомлено про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонському напрямку Сили оборони готуються до наступу

     • 486040 переглядiв

    В Україну повернули тіла 62 полеглих захисників

     • 302255 переглядiв