navodiv-vorozhi-gradi-na-prikordonni-rayoni-sumschini-sbu-zatrimali-kolishnogo-regionala

Наводив ворожі «Гради» на прикордонні райони Сумщини: СБУ затримали колишнього "регіонала"

 • 586438 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Служба безпеки повідомила про затримання колишнього "регіонала" на Сумщині, який збирав і передавав росіянам інформацію для коригування ворожих обстрілів українських військ, передає УНН з посиланням на відомство.

Деталі

Служба безпеки України затримала мешканця Сумщини, який збирав розвіддані про оборону північно-східних кордонів України. Отриману інформацію зрадник передавав росіянам для коригування обстрілів українських військ, у тому числі з РСЗВ «Град».

За даними слідства, затриманий - колишній місцевий «функціонер» забороненої «Партії регіонів». Ще до початку повномасштабного вторгнення рф фігуранта завербував кадровий співробітник прикордонного підрозділу фсб. У поле зору російської спецслужби фігурант справи потрапив через свої періодичні поїздки до росії, де зустрічався з родичами.

Як повідомляють в СБУ, під час чергової поїздки до рф він отримав від фсб завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і був переведений в «режим очікування».

Після 24 лютого 2022 року на зрадника дистанційно вийшов його «куратор» з фсб і запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони у прикордонних районах Сумської області. Чоловік на власному автомобілі об’їжджав місцевість і приховано фіксував локації українських захисників.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому» під час спроби передачі агресору інформації про укріпрайони ЗСУ і Держприкордонслужби. Для передачі розвідданих до фсб він використовував месенджери, у яких одразу видаляв повідомлення після зв’язку з окупантами.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявили російський паспорт і трудову книжку, партійний квиток забороненої «Партії регіонів», прокремлівську символіку, мобільні телефони та комп’ютерну техніку для передачі даних росіянам.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала коригувальника ракетного удару рф по центру Краматорська

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Польщі прибув до Києва з неоголошеним візитом

     • 568122 переглядiв

    Рада звернулась до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі

     • 710458 переглядiв