ukenru
navit-u-rozpal-sezonu-stali-vidomi-naybezpechnishi-plyazhi-yevropi-u-period-pandemiyi

Навіть у розпал сезону: стали відомі найбезпечніші пляжі Європи у період пандемії

 • 13282 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Європейська організація European Best Destination створила список десяти найбільш безпечних пляжів для відпочинку в Європі після завершення кризи через пандемію коронавірусу. За їхніми оцінками, найбезпечніший пляж в світі знаходиться в Греції. Про це повідомляє УНН з посиланням на портал організації.

Так, на першому місці - пляж Превеза в Греції. У топ-3 також увійшов район Компорта в Португалії і півострів Хела в Польщі.

Далі в списку йдуть пляжі острова Порту-Санту в Португалії, Халікунас на острові Корфу в Греції, Айн-Туффіха на Мальті, Мейя-Прайя в португальському регіоні Алгарве, Юрмальський пляж в Латвії, Ніда в Литві і Бінц на німецькому острові Рюген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У надії на приїзд "щедрих" туристів: як готується Греція до курортного сезону

Повідомляється, що пляжі обиралися за кількома критеріями: рівнем захворюваності COVID-19 в регіоні, площею пляжу і кількості туристів. Це дозволило експертам оцінити можливість дотримання безпечної дистанції для відпочивальників.

Також враховувалися заходи місцевих готелів з дезінфекції та соціального дистанціювання і наближеність до них медустанов.

Згідно з висновками експертів, на пляжах, які потрапили у цей список, навіть в розпал сезону дистанціювання не буде проблемою для безпечного відпочинку.

Раніше УНН писав, що з понеділка по всій Іспанії, крім Барселони, відкрилися пляжі, закриті через пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство