ukenru
navchatimut-yak-vberegtisya-vid-min-ta-priberut-viynu-i-mir-u-minosviti-anonsuvali-zmini-u-shkilniy-programi

Навчатимуть, як вберегтися від мін, та приберуть “Війну і мир”: у Міносвіти анонсували зміни у шкільній програмі

 • 149811 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Міністерстві освіти та науки анонсували нові зміни у навчальні програми з кількох предметів. Як повідомив в ефірі національного телемарафону заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, зміни торкнуться таких предметів, як захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія, передає УНН.

Цитата

"Відповідно до наказу МОН зараз працюють групи високопрофесійних спеціалістів, які створюють зміни до навчальних програм. До 15 червня ці групи мають подати результати до МОН, і ці зміни ми будемо вносити окремими нормативними документами”, – сказав Вітренко.

Деталі

Він додав, що передусім ці зміни торкнуться предмету “захист Вітчизни”. Вони стосуватимуться посилення практичної спрямованості цього предмету.

“Діти мають знати, вміти, буде посилено національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати, що несе для них небезпеку”, – пояснив Вітренко.

Окрім цього, із зарубіжної літератури буде виключено роман Льва Толстого “Війна та мир”.

"Такого в Україні вивчати не будуть, тобто все, що виспівує орківські війська, все воно зникне з програми зарубіжної літератури. Історія України та всесвітня історія – ми горді тому, що вже ґрунтуємося на національних українських архівних документах. Будуть внесені зміни в методологію викладання історії та світової історії, робочі групи ретельно опрацьовують всі ці зміни, і буде виписано взаємовідносини між українською нацією та "руським міром" на основі історичної правди”, – наголосив Вітренко.

Стосовно того, чи залишиться в програмі хтось з російських письменників, Вітренко зазначив, що зараз йдуть дискусії стосовно цього питання, але програма зарубіжної літератури буде оновлена.

Він також заявив, що міністерство проводить аудит місць, які у разі небезпеки, можуть використовуватися як бомбосховища для учнів. Також будуть розроблені відповідні вимоги до укриттів та спеціалізовані шляхи евакуації до них.

Доповнення

Вітренко повідомив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня в режимі офлайн.

Українські Національні Новини

Політика