ukenru
natsionalna-zbirna-ukrayini-otrimala-vzhe-61-litsenziyu-na-vsesvitni-igri-z-neolimpiyskikh-vidiv-sportu

Національна збірна України отримала вже 61 ліцензію на Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту

 • 7582 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Станом на сьогодні національна збірна України здобула 61 ліцензію у 23 видах спорту на Х Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту, що проходитимуть у серпні 2017 у Вроцлаві (Польща). Про це розповів під час підсумкового засідання колегії Міністерства молоді та спорту України заступник глави ММСУ Ярослав Войтович, передає кореспондент УНН.

"Наша національна збірна команда планує взяти участь у 23-х (видах спорту - ред.). Станом на сьогодні здобуто 61 ліцензію. Зокрема пауерліфтінг 10 ліцензій, підводний спорт – 9 ліцензій, по 7 ліцензій здобули тайський бокс, муай-тай та сумо, кікбоксинг – 6 ліцензій, по 4 спортивна акробатика, стрибки на батуті чотирьох спортсменів, на спортивне фехтування, по 2 стрибки на батуті, боулінг, по 1 ліцензії здобула скелелазіння, художня гімнастика, карате, плавання", – розповів він.

Також Я.Войтович зазначив, що у змаганнях, під час яких розіграється 180 комплектів нагород у 34 видах спорту, візьме участь близько 4,5 тисячі українських спортсменів.

Урядовець пригадав, що у Всесвітніх іграх-2013 року українські спортсмени здобули 9 золотих медалей, 10 срібних та 9 бронзових медалей. І посіли 7 загальнокомандне місце.

Тому наступного року, за його словами, українська команда має усі підстави розраховувати на вдалу участь в іграх.

Як повідомляв раніше УНН, зарплата тренерів і спортсменів наступного року зросте до 8-12 тис. грн

Українські Національні Новини

Спорт