ukenru
natsionalizatsiya-privatbanku-ne-sprichinit-rostu-inflyatsiyi-ta-zrostannya-kursu-minfin

Націоналізація ПриватБанку не спричинить росту інфляції та зростання курсу – Мінфін

 • 12134 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Націоналізація ПриватБанку не спричинить росту інфляції та зростання курсу гривні. Про це сказав в ефірі "112 Україна" міністр фінансів Олександр Данилюк, передає УНН.

"Таких ризиків (зростання інфляції та зростання курсу через вливання держкоштів у ПриватБанк – ред.) ми не бачимо. Сьогодні була також відповідна заява і від Національного банку України. Тому ми таких ризиків не вбачаємо", - запевнив міністр.

Він також зазначив, що у бюджеті на цей рік були передбачені кошти для докапіталізації ПриватБанку.

Як повідомляв УНН, держава в особі Міністерства фінансів придбаває акції ПриватБанку у повному обсязі за одну гривню, а також візьме участь у його додатковій капіталізації шляхом придбання акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості на суму, що не перевищує розміру мінімальної потреби в капіталі, розрахованої Національним банком.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Політика