natsgvardiytsi-zakhopili-rosiyskogo-vedmedya-razom-z-ekipazhem-ta-gaubitseyu

Нацгвардійці захопили російського "Ведмедя", разом з екіпажем та гаубицею

 • 1717598 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. На минулому тижні підрозділи Національної гвардії разом із Силами оборони знищили близько 150 окупантів, понад три десятки техніки та захопили новітній російський артилерійський тягач "Ведмідь" разом з екіпажем. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, пише УНН.

Деталі

Цього тижня противник поступово втрачав ініціативу на деяких напрямках, де раніше намагався контрнаступати. Особливі зусилля ворог зосереджував на поповнені техніки та живої сили, які він активно втрачає через технологічну перевагу Сил оборони України.

За словами полковника, на минулому тижні воїни – гвардійці підрозділу оперативного призначення активно продовжували наносити втрати окупантам в живий силі та техніці.

Їм вдалось знешкодити близько 150 окупантів, з яких 65 — назавжди. Також було знищено: 4 танки, 3 БМП, 1 протитанкову гармату , 2 БПЛА, 2 міномети з розрахунками та 2 зразки автомобільної техніки, розповів Уршалович.

Цитата

"Оператори ударних безпілотних авіаційних комплексів одного із загонів спеціального призначення НГУ впродовж тижня виявили і знищили: 3 танки, 3 БТР, 2 БМП, 4 гаубиці, 5 МТЛБ, 4 одиниці автомобільної техніки, а також новітній російський артилерійський тягач «Ведмідь», разом з екіпажем та гаубицею «Мста — Б», який до цього був помічений на військовому параді в єкатеринбурзі", - розповів полковник.

Всього за тиждень розвідники Національної гвардії України виявили 300 ворожих цілей, частину з яких у взаємодії зі складовими Сил безпеки та оборони було знищено або виведено з ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збив два ворожі дрони у свій День народження: на Луганщині нацгвардієць врятував життя побратимам

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ARX та ARX life за 6 місяців 2023 року збільшили суму премій на 40%

     • 424720 переглядiв