ukenru
natsbank-stvorit-ta-bude-vesti-kreditniy-reyestr

Нацбанк створить та буде вести кредитний реєстр

 • 12580 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків", передає кореспондент УНН.

Законом передбачається надати Національному банку України повноваження щодо створення та ведення Кредитного реєстру, які включають: отримання від банків та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для цілей ведення Кредитного реєстру та здійснення Національним банком покладених на нього законом функцій інформації щодо позичальників, а також надання банкам та бюро кредитних історій інформації з Кредитного реєстру.

Крім цього встановлено розмір заборгованості позичальника перед банком за умови перевищення якого банки отримують доступ до інформації з Кредитного реєстру про здійснені кредитні операції з таким клієнтом.

Законом на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб покладається обов’язок щодо надання інформації до Кредитного реєстру про кредитні операції банків, які виводяться ним з ринку.

Водночас на банки покладаються обов’язки: щодо надання інформації до Кредитного реєстру, повідомлення клієнта про те, що інформація про нього надаватиметься до Кредитного реєстру та виправлення інформації, у разі обґрунтованого звернення позичальника.

Нагадаємо, Верховна Рада знизила планку розкриття інформації про власників компаній з 10% до 5%.

Українські Національні Новини

Політика