ukenru
natsbank-otsiniv-vpliv-poshirennya-koronavirusu-na-ekonomiku-ukrayini

Нацбанк оцінив вплив поширення коронавірусу на економіку України

 • 23229 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Поширення коронавірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України. Про це йдеться у коментарі НБУ щодо ситуації на валютному та грошово-кредитному ринках, передає УНН.

"Поширення світом коронавірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України в лютому і на початку березня", - зазначили у НБУ.

Зокрема, у Нацбанку вказали, що український експорт продовжує зростати. "Певне зниження цін на окремі товари українського експорту більш ніж компенсоване подальшим нарощуванням фізичних обсягів поставок за кордон", - додали у регуляторі.

"Ціни на імпорт знижуються навіть швидше, ніж на експорт, особливо на енергоносії, що зумовлює скорочення вартісних обсягів імпорту. Водночас зменшення обсягу вкладень іноземних інвесторів в гривневі облігації уряду упродовж останніх тижнів не є значним", - повідомили у Нацбанку.

Нагадаємо, фондові ринки потроху оговтуються після рекордних падінь у "чорний понеділок", ціни на нафту дещо стабілізувалися, а золото трохи подешевшало після рекордного зростання. Проте російський рубль стрімко падає, а літаки здійснюють "рейси-привиди".

Українські Національні Новини

Економіка