ukenru
nato-zvinuvatit-rosiyu-u-brekhni-cherez-navchannya-zakhid-2017

НАТО звинуватить Росію у брехні через навчання "Захід-2017"

 • 10069 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. НАТО збирається звинуватити Росію в усвідомленому введенні в оману. Альянс вважає, що Росія свідомо занизила кількість військовослужбовців, які взяли участь в навчаннях "Захід-2017", повідомляє DW, посилаючись на джерела в НАТО, передає УНН.

"Це питання буде піднято на засіданні Ради НАТО - Росія, яке відбудеться в той же день, 26 жовтня, в Брюсселі. Ми абсолютно ясно заявимо, що думаємо про таку поведінку", - повідомило виданню джерело в Північноатлантичному альянсі.

Нагадаємо, Росія заявила, що в навчаннях взяли участь 12700 солдатів. Експерти НАТО, проаналізувавши дані знімків із супутників, прийшли до висновку, що в маневрах були задіяні десятки тисяч солдатів.

У той же час, для навчань з військовими з'єднаннями, що перевищують 13 тисяч осіб, необхідна участь спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), які, однак, не були присутні на маневрах. Навчання "Захід-2017" пройшли з 14 по 20 вересня.

Як повідомляв УНН, станом на 19 вересня 2017 року реальна чисельність білоруських й російських військових, які беруть участь у навчаннях "Захід-2017" становить близько 120 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу