ukenru
nato-zayavlyaye-pro-gotovnist-posiliti-viyskovu-prisutnist-na-skhodi-yevropi

НАТО заявляє про готовність посилити військову присутність на сході Європи

 • 6924 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. В разі потреби, НАТО готові до посилення військової присутності на сході Європи у відповідь на нарощування військової потужності Росії, зокрема, в країнах Балтії, заявив у четвер генсек Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

"Присутність багатонаціональних батальйонів в трьох країнах Балтії і Польщі, а також створення підрозділів по інтеграції сил, невеликих штабних структур, спрямована на те, щоб забезпечити співпрацю і координацію з місцевими силами, наприклад з естонськими, литовськими, латвійськими та польськими збройними силами. Крім цього, вони допоможуть підготувати і спланувати посилення в разі необхідності ", - сказав  Й.Столтенберг

Генсек повторив, що НАТО готова захищати всіх союзників "від будь-яких загроз", підкресливши той факт, що батальйони НАТО на сході Європи є багатонаціональними, і "напад на одного союзника приведе до реакції всієї НАТО".

При цьому він знову заявив, що альянс "не бачить безпосередньої загрози на адресу конкретної країни НАТО", але військовий блок буде "реагувати пропорційно" для забезпечення надійної оборони у відповідь на посилення військової могутності Росії.

Як повідомляв УНН, Генсек НАТО заявив про важливість підтримки діалогу з Росією

Українські Національні Новини

Новини Світу