nato-zasudzhuye-zayavu-rosiyi-pro-rozmischennya-taktichnoyi-yadernoyi-zbroyi-v-bilorusi-gensek

НАТО засуджує заяву росії про розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі - Генсек

 • 339326 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту у Вільнюсі заявив, що союзники Альянсу засуджують оголошення про розміщення росією тактичної ядерної зброї в білорусі. Він додав, що поки жодних змін у позиції російського ядерного розгортання не помічено, передає УНН.

Цитата

"Перш за все, ядерна риторика росії є небезпечною та безрозсудною. росія повинна знати, що ядерна війна ніколи не можна виграти і її ніколи не слід починати. Союзники НАТО уважно стежать за тим, що робить росія. Ми засуджуємо оголошення про розміщення росією тактичної ядерної зброї в білорусі", - заявив Генсек.

Деталі

Він підкреслив, що країни Альянсу "залишаються пильними" і готові гарантувати, що захищатимуть кожного союзника "від будь-якої потенційної загрози".

"Поки що ми не бачили жодних змін у позиції російського ядерного розгортання, які вимагали б будь-яких змін з нашого боку", - зауважив Столтенберг.

Доповнення

27 червня білоруський диктатор олександр лукашенко заявив, що значна частина російської ядерної зброї, яку планується завезти до білорусі, вже перебуває на території країни.

У своєму розслідуванні "Спільнота залізничників білорусі" повідомляла, що доставка тактичної ядерної зброї з росії до білорусі цього року відбудеться в кілька етапів, перший з них повинен закінчитись в липні. Відправити планують 32 потяга з боєприпасами.

Нагадаємо

Президенти Польщі, Латвії та Литви Анджей Дуда, Егліс Левітс та Гітанас Науседа написали листа генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу та партнерам по Альянсу, у якому закликали вжити заходів для протидії загрозам, які виникають у зв'язку з агресивними діями росії та мінливою ситуацією в білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі