ukenru
nato-podalshi-reformi-nablizyat-ukrayinu-do-chlenstva-v-alyansi

НАТО: подальші реформи наблизять Україну до членства в Альянсі

 • 9746 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Для того, щоб Україна наблизилась до членства у НАТО, вона має продовжувати впровадження реформ. Про це під час брифінгу повідомив заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, передає кореспондент УНН.

"Для того, щоб рухатись до членства в НАТО, Україні треба реалізувати низку реформ. Але все ще залишається дуже багато роботи попереду. Ми вітаємо ті досягнення, які сталися. Зокрема, одне з них - прийняття закону про нацбезпеку. Він є ключовим для впровадження демократичного та цивільного контролю над Збройними силами та силами безпеки. І зараз дуже важливо впровадити цей закон, щоб реформа стала ефективною", - сказав Альваргонсалес.

І звісно, за його словами, НАТО готове надалі допомагати Україні, у разі потреби.

При цьому, як додав Альваргонсалес, євроатлантичні принципи не обмежуються суто питаннями безпеки та оборони. Вони охоплюють також такі речі, як боротьба з корупцією, посилення інклюзивного політичного процесу, демократичні цінності, правовладдя.

"Тому закликаємо Україну і надалі реалізовувати цей порядок денний. Це дуже важливо для українського майбутнього", - наголосив заступник Генсека НАТО.

Нагадаємо, у НАТО прокоментували намір України закріпити євроатлантичний курс у Конституції.

Українські Національні Новини

Політика