ukenru
nato-ne-vidstupit-pered-rosiyeyu-a-gruziya-stane-chlenom-alyansu-stoltenberg

НАТО не відступить перед Росією, а Грузія стане членом Альянсу - Столтенберг

 • 11376 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не має наміру відступати перед натиском Росії. Про це Столтенберг сказав після зустрічі з Джоном Болтоном, радником президента США з національної безпеки, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

"Для нас немає протиріччя в тому, щоб бути твердими, рішучими в наших підходах до Росії, і, в той же час, шукати діалогу", - заявив Столтенберг під час виступу в дослідницькому центрі Фонд "Спадщина".

Столтенберг підкреслив, що НАТО не зацікавлений в конфронтації, зазначивши, що Москва "готова використовувати військову силу проти сусідів": "Ми бачимо Росію, яка вкладає ресурси в численні (військові) можливості, а також в розвідку. Саме з цієї причини союзники по НАТО збільшили витрати на оборону - вперше після закінчення "холодної війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Генсека НАТО: Альянс потребує України

Йенс Столтенберг підкреслив, що бачить мало ознак того, що Росія знижує активність в цьому напрямку: "Ми бачили, як вони використовували медіа та соціальні медіа, дезінформацію, намагаючись вплинути на політичні процеси в різних європейських державах".

Столтенберг також запевнив, що НАТО продовжить підтримувати зусилля Грузії і України в справі вступу до складу Альянсу: "Грузія стане членом НАТО".

Як повідомляв УНН, заступник генсекретаря НАТО Алехандро Альваргонсалес прокоментував намір України закріпити євроатлантичний курс в Конституції.

Українські Національні Новини

Новини Світу