nato-na-samiti-zaproponuie-ukraini-konkretni-shliakhy-shchodo-chlenstva-vysokoposadovets-derzhdepu

НАТО на саміті запропонує Україні "конкретні шляхи" щодо членства - високопосадовець Держдепу

 • 30527 переглядiв

НАТО запропонує Україні "конкретні шляхи" для прискорення її майбутнього членства в Північноатлантичному альянсі під час саміту наступного тижня у Вашингтоні, заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс в інтерв'ю Голосу Америки, пише УНН.

Видання зазначає: очікується, що у підсумковій декларації буде підтверджено, що Україна стане членом НАТО, але, як вказано, посадовець Держдепу сказав, що конкретне формулювання ще узгоджується.

Сполучені Штати і всі союзники по НАТО сказали, що майбутнє України в НАТО. На цьому саміті ми розгорнемо конкретні шляхи, за допомогою яких НАТО може допомогти Україні захистити себе від російської агресії, побудувати майбутню потужність, необхідну для стримування росії, і здійснити необхідні реформи, щоб зробити себе сильнішим кандидатом на членство в НАТО

- сказав Джонс.

"Разом це те, що ми називаємо "містком до членства" в НАТО. Підтримка, яку ми збираємося надати на саміті, дійсно допоможе прискорити шлях України до членства в НАТО", - наголосив він.

На запитання, чи такий "міст" незворотний, представник Держдепу вказав, що "формулювання декларації все ще перебуває на стадії переговорів між союзниками по альянсу". "В альянсі вже заявили, що Україна стане членом НАТО", - додав він.

Reuters: члени НАТО погодили фінансове зобов'язання для України на 40 млрд євро 03.07.24, 13:42

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі