ukenru
nato-khoche-rozmistiti-viyska-v-bolgariyi-ta-rumuniyi-der-spiegel

НАТО хоче розмістити війська в Болгарії та Румунії - Der Spiegel

 • 27827 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Вищий генерал НАТО Тод Волтерс запропонував Альянсу створити військову присутність у Болгарії та Румунії після нарощування російських військ біля кордону з Україною, повідомляє німецька газета Spiegel, інформує УНН.

Деталі

Пропозиція Тода Волтерса, Верховного головнокомандувача Об’єднаними силами НАТО в Європі, фактично розширить місію Альянсу, згідно з якою він розгорнув військові сили в країнах Балтії та східній Польщі.

Der Spiegel пише що є "інформація", що Волтерс "закликав до посилення військ на східному кордоні" НАТО під час відеозв'язку з військовими командувачами "країн-партнерів".

У повідомленні сказано, що план фактично "розширить присутність НАТО (до Румунії та Болгарії) за допомогою місії Enhanced Forward Presence (EFP).

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у п’ятницю, що НАТО "постійно оцінюватиме необхідність подальшого коригування нашої позиції, нашої присутності також на південному сході регіону, тому що ми повинні бути впевнені, що ми завжди можемо захистити союзників від будь-яких загроз".

Нарощування російських військ поблизу України посилило напруженість між Москвою та НАТО, і Альянс закликав Росію до деескалації.

Росія заперечує плани вторгнення.

Москва заявила в п'ятницю, що хоче юридично зобов'язуючу гарантію від НАТО, що Альянс відмовиться від будь-якої військової діяльності в Східній Європі та Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу